Podjetje GALAGO d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012 in je specializirano za prodajo elektronskih komponent. Ustanovljeno je bilo z namenom uresničitve inovativne podjetniške ideje, prodajo elektronskih komponent, ki se uporabljajo v robotiki, IOT, avtomatizaciji in digitalizaciji procesov, torej v sektorjih in področjih uporabe, ki so del koncepta Industrije 4.0. K temu je botrovalo izjemno povpraševanje po tovrstnih izdelkih in praznina na strani ponudbe. Odločili smo se za vzpostavitev spletne trgovine GALAGO MARKET.

Vse od ustanovitve dalje se podjetje razvija in raste. K temu pripore vse večja prepoznavnost podjetja tako na domačem trgu kot tudi na trgih EU in izven EU. Vseskozi smo usmerjeni v iskanje novih programskih področij in izpopolnjevanje ponudbe.  Leta 2019 smo se soočili s prvo prostorsko stisko, na podlagi česar smo bili prisiljeni iskati nove, večje poslovne prostore. Dejavnost podjetja se namreč širi, povečala se je potreba  po večjih poslovnih in pa tudi skladiščnih površinah. Preselili so se v sodobno poslovno stavbo na Gačnikovo pot 2 na Ravnah na Koroškem. Ustrezna prostorska infrastruktura bo vsekakor botrovala k nadaljnjemu uspešnemu poslovanju podjetja in utrditvi položaja na trgu. 

Prodajni asortiment podjetja temelji na trgovski dejavnosti. Delujemo kot:

  • spletni trgovec ter
  • trgovec na debelo.

V naš prodajni program sodijo predvsem specialne elektronske komponente, ki jih razvojna podjetja vgrajujejo v svoje naprave oz. izdelke. Njihove komponente se uporabljajo predvsem za krmiljenje elektronskih naprav, naprav za kontrolo dostopa ter reklamnih prikazovalnikov. Elektronske komponente so namenjene tudi »hobi« razvijalcem raznih naprav. 

Podjetje je še posebej specializirano za dobavo:

  • mikrokontrolerjev ter 
  • senzorjev.

Na voljo imamo izjemno raznoliko prodajno strukturo. Dobre partnerske odnose smo vzpostavili s številnimi dobavitelji v Sloveniji in tujini. Podjetje je distributer za izdelke Raspberry pi, ki se uporabljajo v številnih produktih povezanih s sodobno tehnologijo in omogočajo priključitev senzorjev ter so »open source« platforma za razvoj IOT naprav - distributer za Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Srbijo. Pomembne distributerske pogodbe imamo še z Adafruit industries, Sparkfun, Seeed studio, Arduino, Cooking hack in drugimi. Večina produktov, ki jih podjetje prodaja, je namenjenih za uporabo v sodobnih aplikacijah in sistemih s področja mobilnosti, avtomatizacije – tovarn prihodnosti, pametnih zgradb in mest. V podjetju uresničujemo zastavljeno strategijo, v okviru katere želimo postati prvi spletni naslov v Sloveniji in balkanu za nakupe mikrokontrolerjev in senzorjev.


Osnovni podatki o podjetju: 

Podjetje: GALAGO, spletna trgovina in trgovina na debelo, d.o.o.

Naslov: Gačnikova pot 2, 2390 Ravne na Koroškem

Matična številka: 6189857000

Ident. št. za DDV in davčna številka: SI 73238287

Spletna stran: https://www.galagomarket.com/

E-naslov: info@galago.si

Telefon: 00386 (0)8 205 08 77, 00386 (0)40 559 432

Direktor: Božo Hudopisk

Transakcijski račun: SI56 6100 0000 3842 808

SWIFT/BIC: HDELSI22

Banka: Delavska hranilnica d.d., Ljubljana